KOERSWIJZER

green

KOERSWIJZER

green

Decanen/mentoren HAVO/VWO

Ook u zult ongetwijfeld leerlingen hebben, die er niet uitkomen wat betreft hun studiekeuze. U kent ze wel: ze stellen de keuze uit, maken de meest voor de hand liggende of kijken alleen naar hun belangstelling. U zou ook willen dat uw leerlingen door de bomen het bos zien en een echt passende keuze maken. En wellicht heeft u in de zoveelste kloon van de BZO geen vertrouwen meer.

Als auteur van de Koerswijzer, een veel gebruikte methode voor LOB,sta ik voor inzicht en overzicht. Leerlingen hebben verschillende keuzestijlen en heel vaak wordt er verre van rationeel gekozen, gezien de vele uitvallers in het Hoger Onderwijs. Er is niets mis met kiezen op gevoel, maar zonder een stevige ondergrond aan kennis en informatie over wat er te kiezen is, blijft de keuze van een vervolgopleiding een hachelijke zaak. Met mijn methode wil ik zorgen voor die ondergrond.

Om uw leerlingen meer houvast te bieden bij de keuze van hun studie heb ik de site mijnstudiekeuze.nl gemaakt. Uw leerlingen kunnen om te beginnen vrij rondneuzen en kijken naar welke opleidingen er zijn. Ze kunnen rechtstreeks doorlinken naar de websites van de betreffende opleidingen. Ook kunnen ze de ingangen als beroepen en beroepensectoren gebruiken en iets met... Daarnaast kunnen ze de vooropleidingseisen in het Hoger Onderwijs bekijken en zien met welke profielen zij toelaatbaar zijn bij de diverse opleidingen.

Daarnaast heb ik het zogenaamde GRIP programma ontwikkeld. Het bestaat uit diverse vragenlijsten/testen op het gebied van belangstelling, capaciteiten en persoonlijkheid. Aan dit programma zijn kosten verbonden. Op de site vindt u informatie over het programma en de kosten.

Wanneer u als decaan of mentor geinteresseerd bent in het GRIP programma voor een of meerdere leerlingen kunt u het beste even per email contact opnemen. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met u op.